Roel Janssen, nr 4 op de lijst PvdA / GroenLinks Hattem

10 februari 2022

Mijn naam is Roel Janssen, als GroenLinks lid nr. 4 op de PvdA/ GroenLinks lijst. Woonachtig aan de Galenshoeve samen met mijn partner Wilma Wijnen. Hier woon ik nu zo’n 20 jaar naar volle tevredenheid. Ik ben geboren en opgegroeid in Zutphen; ook al zo’n mooie Hanzestad aan dezelfde mooie IJssel. Ik heb mijn leven lang in de gezondheidszorg gewerkt. De laatste 20 jaar als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV). Ik kom uit een sociaaldemocratisch nest en vanuit die achtergrond is bij mij maatschappelijke betrokkenheid en zorg voor de medemens van jongs af aan meegegeven. Daarnaast is mijn grote passie natuur en natuurbescherming, in het bijzonder (wilde) vogels. Ik ben als vrijwilliger actief in verschillende natuurverenigingen en zit in het bestuur van een actieve vogelwerkgroep. Ik ga niet graag zonder verrekijker op pad…!

Ik ben sinds september 2021 gemeenteraadscommissielid voor de PvdA-fractie in Hattem. Samenwerking tussen partijen is essentieel om tot resultaten te komen en ons Hattem mooier, groener, socialer en duurzamer te maken en te behouden.

Dossiers die vooral mijn interesse hebben zijn ondermeer natuur/ groenvoorziening, klimaat, duurzaamheid en energietransitie, herstel biodiversiteit: We strijden ervoor om de Hattemse natuur en de landschappelijke waarden zo goed mogelijk in stand te houden, te beschermen en waar mogelijk te versterken! Maar ook de toenemende ongelijkheid en armoede, en de crisis op de woningmarkt. Grote vraagstukken waar ook Hattem mee te maken heeft. De minimaregelingen zijn in de afgelopen jaren mede op initiatief van de PvdA verbeterd. De PvdA/ GroenLinks fractie willen het huidige minimabeleid blijvend ondersteunen in goed overleg met diverse maatschappelijke partners en ‘Op Koers’. Iedereen telt mee en iedereen doet ertoe! Ik vind het heel belangrijk om de inwoners in een zo vroeg mogelijk stadium bij de gemeentelijke plannen en het beleid te betrekken. PvdA/ GroenLinks Hattem: Sociaal, groen en betrouwbaar!

Meer informatie over het verkiezingsprogramma kunt u lezen op de website van PvdA en GroenLinks Hattem Home | GroenLinks HattemStandpunten – PvdA Hattem