PvdA vraagt aandacht voor huurverlaging door Triada.

23 maart 2021

Woningcorporatie Triada heeft onlangs haar huurders geïnformeerd over een eenmalige huurverlaging voor huurders met een laag inkomen. Triada heeft gegevens bij de belastingdienst opgevraagd over het inkomen van 2019 en naar aanleiding daarvan hebben huurders met een laag inkomen een voorstel ontvangen tot huurverlaging ingaande 1 april van dit jaar. De lagere huur kan van invloed zijn op de huurtoeslag die sommige huurders ontvangen. De belastingdienst geeft niet door hoe hoog het inkomen in 2019 was. Alleen of het een “laag inkomen” of  “geen laag inkomen” was. Of dat het inkomen niet bekend is. Huurders die na 2019 een inkomstendaling hebben gehad, bijvoorbeeld door de Corona crisis, moeten zelf de huurverlaging aanvragen bij Triada. Volgens de PvdA is het lang niet bij alle huurders bekend hoe de regeling precies in elkaar zit en hebben sommige huurders geen bericht of informatie ontvangen.

De PvdA heeft tijdens de raadsvergadering van Maandag 22 Maart de wethouder gevraagd of de gemeente Hattem, al dan niet in samenwerking met Triada, hier via de gebruikelijke media volop aandacht aan te willen besteden. En daar waar nodig mogelijk ondersteuning aan te bieden bij het aanvragen. Volgens Gerrit van Keulen van de PvdA fractie is het lang niet bij alle huurders bekend hoe de regeling precies in elkaar zit en hebben sommige huurders helemaal geen bericht of informatie ontvangen.

In de beantwoording heeft wethouder Schipper toegezegd contact met Triada op te zullen nemen en te vragen om zo breed mogelijk aandacht aan deze regeling  te willen geven, en daar waar nodig maximaal ondersteuning te bieden.

Huurders die vragen hebben kunnen altijd naar Triada bellen. Ook op de sites www.traida.nl of www.rijksoverheid.nl kan men informatie over deze eenmalige huurverlaging vinden.

Namens de Fractie                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Gerrit van Keulen