PvdA/GL verheugd over start Green Deal Hattem

2 juni 2023

 

 

 

 

 

De fractie van PvdA/GL zijn verheugd dat de Green Deal Hattem van start is gegaan. Een breed palet van Hattemse organisaties hebben een handtekening gezet onder de intentieverklaring Green Deal Hattem. Deze maatschappelijke organisaties en ondernemers spreken hiermee uit dat zij een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben om een duurzame en toekomstbestendige stad door te geven aan de volgende generaties.

Fractievoorzitter Jaap van Tiel: ‘De PvdA/GL is trots dat Hattem laat zien bereid te zijn om samen te werken aan een duurzame en toekomstbestendige stad. Het is fantastisch dat zoveel Hattemse organisaties de handen ineen slaan voor de natuur, het klimaat en een duurzame en gezonde leefomgeving. Dit is in de geschiedenis van Hattem niet eerder gebeurd. We versterken Hattem voor de kinderen die nu in Hattem geboren worden, zodat zij over tientallen jaren prettig kunnen wonen, werken en leven in onze mooie Hanzestad.

De volgende partijen zijn onderdeel van de duurzaamheidscoalitie: Powered by Hattem, Rabobank, Imkervereniging, Liander, Regionaal Energieloket, Woningbouwcorporatie Triada, Ondernemend Hattem, Groen Goud, Bedrijvenpark H20, Waterschap Vallei en Veluwe, Polder Hattem, HAVO en natuurlijk de gemeente Hattem. Van Tiel: “We zijn erg verheugd dat de wethouder al met de eerste initiatieven van inwoners is gestart. Zo zorgen we er samen voor dat Hattem leefbaar blijft en we hier plezierig kunnen wonen.”

De Green Deal is een beweging waarin inwoners, ondernemers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden elkaar helpen om te verduurzamen. Dat kan bijvoorbeeld op het gebied van klimaatverandering, duurzame energie, het versterken van de natuur, biodiversiteit en circulariteit: over het op een toekomstbestendige manier omgaan met onze leefomgeving.

Zie ook: Green Deal Hattem officieel gestart – Gemeente Hattem