Jaap van Tiel, nr 1 lijst PvdA-GroenLinks Hattem

5 maart 2022

Ik ben Jaap van Tiel, lijsttrekker voor  de gecombineerde lijst van PvdA/GroenLinks bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Ik ben getrouwd met Betsy en wij hebben 3 kinderen en 4 kleinkinderen. Ik woon al bijna mijn hele leven in Hattem en voel mij als ‘Hattemer’ nauw betrokken bij Hattem en haar bewoners.

Tot mijn 50e ben ik in loondienst geweest, in diverse functies bij een aantal grote bedrijven. Op mijn 50e heb ik er bewust voor gekozen om als ZZP’er  verder te gaan.

Dat is ook het moment geweest dat ik mij ben gaan verdiepen in, met name de lokale, politiek. Ik ben lid geworden van de Partij van de Arbeid en maakte sinds 2005 deel uit van het bestuur. Na het vertrek van 2 raadsleden ben ik in de zomer van 2020 ingestroomd als gemeenteraadslid. Het plan was om dit anderhalf jaar, tot de verkiezingen van 2022, te doen. Gaandeweg ontdekte ik hoe je als raadslid het verschil kan maken. Dat heeft mij doen besluiten nog een volle periode van 4 jaar verder te gaan voor lijst 3: de gecombineerde lijst van de Partij van de Arbeid en Groen Links.

Het samengaan van de Partij van de Arbeid en Groen Links is het beste van twee werelden! Het warme, sociale hart en de bestuurlijke ervaring van de Partij van de Arbeid en de groene, frisse blik van het voor Hattem nieuwe Groen Links. Samen willen we voortbouwen op wat goed is en veranderen wat nog beter kan in Hattem.

Veel mensen hopen na de coronapandemie op een groen en eerlijk herstel. Nu is het moment om onze samenleving zo te veranderen dat we een leefbare wereld aan onze kinderen kunnen doorgeven. De groeiende sociale ongelijkheid moet teruggedrongen worden. Een fatsoenlijk salaris, een woning voor een redelijke huur- of koopprijs, goede gezondheidszorg of een steuntje in de rug als je dat nodig hebt, zijn in deze tijd niet meer vanzelfsprekend. Armoede, buitensluiting en achterstand vergroten kansenongelijkheid en onveiligheid in gezinnen en buurten. We blijven werken aan een solidaire samenleving waarin iedereen erbij hoort.

Wat de klimaatcrisis betreft is er geen tijd te verliezen: we moeten naar een duurzame samenleving en wel NU! Ook in ons mooie Hattem ervaren we de schade aan natuur en milieu. De buien worden steeds onstuimiger, de droogteperiodes steeds frequenter en iedereen die om zich heen kijkt ziet de afname van insecten en biodiversiteit. We vragen onvermoeibaar aandacht voor de noodzakelijke verduurzaming van Hattem, die voor iedereen bereikbaar gemaakt moet worden. De landelijke uitdagingen gelden ook voor de inwoners in Hattem.

Daarom is het belangrijk om uw stem te laten horen. Juist ook in Hattem! Juist nu!

Uw stem telt en lijst 3 PvdA/GroenLinks is daarbij een goede keuze.

Sociaal, Groen en Betrouwbaar!

Jaap van Tiel

Lees het volledige PvdA-GroenLinks Hattem verkiezingsprogramma  “Sociaal, Groen en Betrouwbaar” op hattem.pvda.nl of hattem.groenlinks.nl.