Van de fractievoorzitter Marie Lupé over de nieuwe coalitie met een hete zomer als start!

31 juli 2018

Terwijl buiten de mussen dood van het dak vallen, bedenk ik mij dat het huidige weer juist 1 van de grote opgaven die voor ons ligt kenmerkt: het uitvoeren van de klimaatnotitie. De klimaatnotitie is tijdens de vorige raadsperiode aangenomen en deze is ook hoognodig. Want laten wij wel wezen, wij moeten zuiniger op onze planeet worden. En als wij daar als inwoners van Hattem een steentje aan kunnen bijdragen, dan moeten wij dat ook zeker doen. Dit is ook 1 van de afspraken in het coalitieakkoord, het coalitieakkoord met de titel “met elkaar werken aan een duurzaam Hattem”

Afgelopen half jaar was een bewogen half jaar. Nadat de PvdA 4 jaar geleden voor het eerst in de oppositie terecht kwam was het uiteraard voor de Partij slikken. Wieneke en Carla zijn niet bij de pakken neer gaan zitten, maar hebben in deze 4 jaar altijd oppositie gevoerd en toe gewerkt naar de verkiezingen van maart jl. En hoe! Wij hebben tegen de landelijke trend in weer 1 zetel erbij gewonnen en werden daarmee samen met de CU de winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen. Uiteindelijk mochten wij mee onderhandelen en dit heeft geresulteerd in een mooi akkoord. En met deze coalitie mochten wij ook een wethouder leveren. Uiteraard zijn wij zeer blij en trots dat Carla deze rol heeft op willen pakken. Een Hattemse in hart en nieren, met veel kennis en gedrevenheid.

Omdat Carla wethouder werd, kwam de functie van fractievoorzitter ook vrij. Tijdens het fractieoverleg heb ik de steun gekregen van de fractiegenoten en zijn wij het erover eens geworden dat ik deze rol op mij neem. Een nieuwe uitdaging naast mijn andere nieuwe uitdaging: gemeenteraadslid. Daarmee is onze fractie ook nieuw. Zowel Geert, Tonny als ik zijn in de afgelopen 4 jaar geen gemeenteraadslid geweest. Het is een klus om Wieneke en Carla te evenaren, maar dit gaan wij op onze eigen wijze, maar altijd met onze rode hart, doen. En uiteindelijk doen wij het Voor elkaar, Met elkaar!

In de aankomende periode zijn er weer veel belangrijke onderwerpen voor Hattem naast de klimaatnotitie. Want de onderwijsvisie wordt verder opgepakt, de gemeentelijke verkeers- en vervoersplan, ontwikkeling van de woonzorgzones, maar bijvoorbeeld ook nog meer aandacht voor onze jeugd en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Er ligt dus zeker nog weer zat werk op ons te wachten. Mocht u onze fractie of 1 van onze fractieleden willen spreken, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Maar voor nu vanuit een tropische Hattem wens ik u een fijne zomer(vakantie).

Marie-Lupe Stapper

Fractievoorzitter PvdA Hattem