30 oktober 2014

Politiek café in Hattem met Otwin van Dijk over nieuwe zorgtaken gemeente

De PvdA-afdeling Hattem houdt op vrijdag 14 november een politiek café met Tweede Kamerlid Otwin van Dijk. Samen met de PvdA-afdelingen Heerde, Oldebroek, Epe en Elburg wil de afdeling antwoord geven op vragen over de zorgtaken die vanaf 1 januari 2015 op de bordjes van de gemeentes liggen.

Veel is nog onduidelijk over de zorg en hulp die ons allen aangaat. De PvdA wil hier duidelijkheid over scheppen. Wat betekenen de nieuwe zorgtaken van de gemeente voor ouderen, gehandicapten, jongeren en kansarme baanloze burgers? Hoe pakken we met elkaar eenzaamheid aan? Hoe lichten de gemeentes alle inwoners adequaat voor? Deze vragen wachten op een antwoord.

Iedereen is welkom op deze avond. De avond richt zich in het bijzonder op belangstellende inwoners Noord Veluwe, betrokken gemeenteraadsleden, portefeuille-houdende wethouders en/of vertegenwoordigers van organisaties.

De organisatie hoopt dat u uw ervaringen naar voren brengt en uw vragen rechtstreeks voor wilt leggen aan Otwin van Dijk, woordvoerder langdurige zorg van de PvdA-fractie in de Tweede kamer. Vragen die leven bij de mensen, maar ook bij bestuurders die er voor moeten zorgen dat iedereen wel de juiste informatie krijgt.

Gespreksleider van de avond is Jan Dirk Sprokkereef, partijlid, vice-voorzitter bureau Jeugdzorg Nederland.

De avond begint om 20:00 uur in de Marke, Daendelsweg 2 in Hattem. (Inloop met koffie vanaf 19:30 uur) Het gebouw is goed toegankelijk voor mensen met een rolstoel.