Bram van Oene nieuwe voorzitter PvdA- Hattem

29 november 2022

Afgelopen weekend overhandigde oud-voorzitter Hanneke Jurriëns de voorzittershamer aan Bram van Oene. Bram van Oene is benoemd als voorzitter in het afdelingsbestuur van de PvdA Hattem. Sinds een maand was er een vacature ontstaan na het afscheid van Hanneke Jurriëns. De afdeling kan zich verheugen in een verfrissende verjonging door de toetreding van Bram.

Bram stelt zich als volgt aan u voor. Ik ben Bram van Oene en ik ben 25 jaar oud. Ik woon samen met mijn vrouw en twee kinderen aan de Slinge en ben werkzaam als projectinkoper bij het Ministerie van Defensie. 

 In april 2021 ben ik in Hattem komen wonen. Echter ben ik hier al jaren met regelmaat te vinden omdat mijn vrouw geboren en getogen Hattemse is. Hiervoor woonde ik in Leiden, waar ik gestudeerd heb. Ik ben opgegroeid in een dorp in West-Brabant. 

 In Leiden studeerde ik politicologie aan de Universiteit Leiden voor mijn bachelor en mijn master heb ik gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam. Na mijn afstuderen ben ik in 2019 lid geworden van de Partij van de Arbeid. 

 Over mijn idealen kan ik kort zijn: onze samenleving wordt steeds ongelijker en complexer. Ook worden we geconfronteerd met een veelvoud aan crises die ook hun neerslag hebben op de bevolking van Hattem. In deze tijd van onzekerheid is het belangrijk naar elkaar om te kijken en een visie te vormen over hoe we de samenleving eerlijker, rechtvaardiger en duurzamer kunnen inrichten. Hier zal ik voor strijden.  

 Toen de kans zich voor deed om lid te worden van het afdelingsbestuur heb ik direct mijn interesse kenbaar gemaakt. Want ook onze afdeling heeft uitdagingen. Bijvoorbeeld het verder vormgeven van de samenwerking met GroenLinks en de werving van, jonge en diverse, nieuwe leden. Ik wil verbindend aan de slag gaan en daarom zou het me een enorme eer zijn om de nieuwe voorzitter van PvdA Hattem te worden.